μυρμηγκια

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Τα μυρμήγκια ανήκουν στην τάξη των Υμενοπτέρων. Υπάρχουν πολλά είδη που προκαλούν διάφορα προβλήματα σε αστικές περιοχές, με κυριότερα το μυρμήγκι του Φαραώ και το μαύρο μυρμήγκι.

Μπορούν να μεταφέρουν μικρόβια σε καθαρές περιοχές καθώς έρχονται από μακριά και πιθανόν να έχουν περάσει από απορρίμματα ή άλλες μολυσμένες περιοχές.

ants

ΤΡΟΠΟΙ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ

1.Εφαρμογή υπολειμματικού ψεκασμού με χρήση ψεκαστήρων προπιέσεως.

Με ψεκαστήρες χαμηλής πιέσεως πραγματοποιούνται εσωτερικά και εξωτερικά των κτιρίων υπολειμματικοί ψεκασμοί δημιουργώντας μια ζώνη ασφαλείας. Η εφαρμογή λαμβάνει χώρα σε όλα εκείνα τα σημεία που τα έντομα επικάθονται, περπατούν, φωλιάζουν. Κατά περίπτωση εφαρμόζεται ψεκασμός είτε καθολικός (τοίχοι-δάπεδο) είτε επιλεκτικός ( κατά μήκος των τοίχων εξωτερικά και εσωτερικά στη γραμμή ένωσης τους με το δάπεδο και το έδαφος, κρυφά σημεία, ρωγμές, ανάλογα με τη φύση και την έκταση του προβλήματος.

2. Εφαρμογή με ετοιμόχρηστο δόλωμα για μυρμήγκια.

Με ειδικό πιστόλι τοποθετούνται σταγόνες τροφοελκυστικών εντομοκτόνων δολωμάτων στα σημεία που κυκλοφορούν και πολλαπλασιάζονται τα μυρμήγκια. Τα μυρμήγκια έλονται από το gel-ζελέ, το τρώνε και το μεταφέρουν στη φωλιά τους για να ταΐσουν τους μικρότερους απογόνους. Ετσι τα μυρμήγκια θα πεθάνουν αργότερα στη φωλιά τους, μετά την εφαρμογή του σκευάσματος.

Μετά το τέλος της κάθε απεντόμωσης δίνεται πιστοποιητικό της εφαρμογής όπου αναγράφονται όλες οι δραστικές ουσίες που χρησιμοποιήθηκαν και τα σχετικά αντίδοτα (MSDS).

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

Μετά το τέλος τις εφαρμογής στις ψεκασμένες επιφάνειες δεν πρέπει να πέσει νερό για 72 ώρες.

Αν έχουμε μικρά παιδιά ή ζώα πρέπει να τα απομακρύνουμε για τουλάχιστον 2-3 ώρες .Οι ενήλικες αν δεν έχουν προβλήματα αλλεργίας, μπορούν να μπουν στο χώρο αφού στεγνώσει.